Skip to main content

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Από τότε που αποφασίσαμε να ενωθούμε με κοινούς δεσμούς και με οργανωμένες προσπάθειες για την επίτευξη κοινών στόχων, έχουμε βιώσει πολλές και έντονες καταστάσεις, κάποιες πρωτόγνωρες, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Μαζί με τις δοκιμασίες και τις τραγικές στιγμές που περνάει ο λαός μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και νέες προκλήσεις στον εργασιακό τομέα γενικότερα. Στο νομοσχέδιο – ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα, σε χώρους όπως η βιομηχανία, ο επισιτισμός/τουρισμός, ο πολιτισμός, οφείλουμε να σταθούμε συνοδοιπόροι με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία απαιτείται συζήτηση πάνω σε όλα τα σοβαρά αυτά ζητήματα καθώς και τροποποίηση του καταστατικού μας, με βάση τον νόμο 1264/1981, νόμο ουσιώδη για τη λειτουργία σωματείων εργαζομένων και απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούμε ομαλά στην ομοσπονδία μας. Η τροποποίηση θεωρούμε πως θα φέρει αλλαγές που θα ενώσουν ακόμα περισσότερο και θα ενισχύσουν την έννοια της ενεργής συμμετοχής, που τόσο έχει ανάγκη ο χώρος μας στο ξεκίνημα των οργανωμένων διεκδικήσεών του.

Καλούμε το Σώμα μας να έχει δυναμική παρουσία σε αυτή τη σύσκεψη το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ώρα 11 π.μ., σε ένα σαββατοκύριακο συμμετοχής στα κοινά, γενικότερα. Θα πρέπει να παρθεί απόφαση για την εξέλιξη της διαδικασίας και να ακολουθήσει επίσημη κατάθεση των ανάλογων εγγράφων στο Πρωτοδικείο.

Καλούμε να μελετήσετε το νομοσχέδιο, καθώς και το κείμενο που στάλθηκε ήδη (από το καλοκαίρι) για ζητήματα δεοντολογίας, ώστε να γίνουν καίριες τοποθετήσεις χωρίς σπατάλη χρόνου κατά τη διάρκεια της συνέλευσης. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη!

 Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά προς διευκόλυνση όλων μας μέσω της πλατφόρμας του Zoom στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/83281421128?pwd=K3ZvVGdVakc0by9UMXdnM0NqbVU3UT09
Με εκτίμηση το ΔΣ

Η Πρόεδρος: Βιολέττα Σολιδάκη

Η Αντιπρόεδρος: Ιφιγένεια Κακριδώνη

Η Γενική Γραμματέας: Ελεάνα Χατζάκη

Η Ταμίας: Ανεζούλα Κατσιμπίρη

H Έφορος Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Εντόπιων Προγραμμάτων: Ειρήνη Νικολακοπούλου

Η Έφορος Επικοινωνίας με Ομοειδή και Συναφή Σωματεία: Γεωργία Χαϊκάλη,

Η Έφορος Εκδηλώσεων: Μαριάννα Γκουσδουβά,

Η Έφορος Εκδόσεων και Αρχείου: Κυριακή Κυριακουλέα